Aangifte inkomstenbelasting.

Als particulier dient u voor 1 mei uw aangifte inkomstenbelasting te hebben ingediend. Het is een hele klus om op de hoogte te blijven door alle veranderingen elk jaar in de belastingwetgeving. Daarnaast kost een aangifte soms veel tijd.

U kunt daarom u aangifte geheel laten verzorgen door ons. Wij hebben geen DigID of machtigingscode van u nodig. We werken met fiscale software, waarbij we gebruik maken van ons eigen PKI overheidscertificaat. Hierdoor hebben we een direct beveiligde verbinding met de Belastingdienst, dit is zowel voor u, als voor ons een stuk veiliger.

Kosten aangifte inkomstenbelasting voor particulieren
(per aangifte)

  • Alleenstaande
    €93,75 (excl. btw)
  • Fiscaal partnerschap
    €109,90 (excl. btw)
Accounting resources

Voorlopige aanslag.

Een voorlopige aanslag verteld u of u belasting terug krijgt of moet betalen, gebaseerd op een voorlopige berekening. Er wordt later een definitieve berekening vastgesteld.

Denkt u dat u belasting terug kunt krijgen, bijvoorbeeld omdat u een huis heeft gekocht of omdat u giften heeft gedaan? Dan kunt u een voorlopige teruggaaf aanvragen. U krijgt dan alvast maandelijks een bedrag terug.

Of denkt u juist dat u belasting moet betalen? Omdat u bijvoorbeeld inkomsten heeft, waar geen belasting over ingehouden wordt. Uiteindelijk moet u alsnog die belasting betalen. Door een voorlopige aanslag in te dienen, voorkomt u dat u in één keer moet betalen en heffingsrente betaald.

Huur-, Zorg- en Kindertoeslagen.

Het kan zijn dat u recht heeft op een toeslag. Een toeslag is een bijdrage die u helpt met het betalen van bijvoorbeeld de zorg, huur of kinderopvang. U krijgt dan elke maand een bedrag op basis van uw inkomen en/of partnerinkomen.

Er zijn 4 verschillende soorten toeslagen:

  1. Zorgtoeslag: dit is een bijdrage in de kosten voor uw Nederlandse zorgverzekering.
    Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen. (bij een te hoog vermogen, krijgt u geen zorgtoeslag)
  2. Kindgebondenbudget: dit is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt u naast de kinderbijslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen, hoeveel kinderen u heeft en hun leeftijd. (bij een te hoog vermogen, krijgt u geen kindgebondenbudget)
  3. Huurtoeslag: dit is een bijdrage in de huurkosten. Woont u in een huurhuis? dan krijgt u misschien huurtoeslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie. (bij een te hoog vermogen, krijgt u geen huurtoeslag)
  4. Kinderopvangtoeslag: dit is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Wanneer uw kind(eren) naar de kinderopvang gaan, dan kunt u misschien kinderopvangtoeslag krijgen.

Wilt u weten of u recht heeft op één of meer van bovenstaande toeslagen?
Dan kunt u door ons een berekening laten maken en kunnen wij, waar mogelijk, de toeslag voor u aanvragen.

Sales Chart

Bezwaarschriften.

U kunt bij de Belastingdienst een bezwaarschrift indienen, wanneer u het niet eens bent met een aanslag. Dit moet binnen de gestelde termijn gedaan worden, zoals op de aanslag vermeld wordt. U kunt bijvoorbeeld bezwaar indienen als u het niet eens bent met het vastgestelde verzamelinkomen of de berekende heffingsrente van uw aanslag inkomstenbelasting.

Wilt u een bezwaar indienen bij de Belastingdienst? Dan kunt u dit door ons laten verzorgen. U krijgt dan het juiste advies voor uw bezwaarschrift. Ook voor het aanvragen van een betalingsregeling kunt u met ons contact opnemen.

Erfbelasting.

Het is mogelijk dat wanneer u een erfenis krijgt, of als u een erfenis na laat, dat u met erfbelasting te maken krijgt. Als de erfenis hoger is dan de vrijstelling (deze wordt bepaald op basis van de relatie die u heeft met de overledene) moet u erfbelasting betalen.

Wilt u weten of u erfbelasting moet betalen en dit eventueel uit handen geven?
Neem dan contact met ons op.

Introducing Principles to Financial Accounting

Graag nodig ik u uit.

Wat ik voor u en uw bedrijf kan betekenen.